Introduktion til C - Vinter 2018

Information

Tidsplan

Del 1 (klokken 10.15-12.00)

Del 2 (klokken 12.45-14.00)

Kodecafe (klokken 14.15-16.00)

Slides

Slides kan findes her.

Makefile

For at gøre det nemmere at compile C, så kan man benytte sig af denne Makefile.

Filen gemmes under navnet Makefile (bemærk ingen endelse) i samme mappe som man arbejder i.

Compile:

$ make

Kør:

$ make run

Bemærk: Den vil samle alle c-filer i mappen sammen til én binary ved navn program. Hvis man derfor har flere main-funktioner, så vil den ikke vide hvilken en af dem, som man ønsker at bruge. Løsningen er enten at omdøbe c-filer, som man ikke længere bruger til noget andet end .c eller fjerne main-funktionen i alle undtagen én fil.

Installer C

Windows

Besøg MinGW og klik på “Download Installer” øverst til højre. Start programmet og lad den køre. Når man kan vælge pakker, så marker mingw32-base og msys-base til at blive installeret. Gå op under Installation og anvend ændringer. Dernæst skal C:\MinGW\bin og C:\MinGW\msys\1.0\bin tilføjes til miljøvariablen PATH. Husk at de to nævnte stier skal tilføjes til enden, ikke overskrive de eksisterende stier i PATH. Når dette er gjort, så tryk Windows-knap og R, skriv cmd og tryk enter. Nu er du i kommandoprompten. Skriv gcc -v for at se om du kan køre gcc.

Mac OS X

Følg denne guide.

Linux (Ubuntu)

Åben en terminal og skriv

sudo apt-get install build-essential

IDE’er

Alternativt kan man anvende IDE’er som er pakkeløsninger, der gør det nemt at håndtere store projekter (hvilket kan være lidt overkill i vores tilfælde, men nogle gange er det den nemmeste måde at installere C på):